EERSTE ONTMOETING

IMG_20191028_162551

Bij een eerste ontmoeting luistert Veerle naar al je wensen. Er zijn heel veel elementen die bepalen hoe je jurk er moet uitzien: je persoonlijkheid, je morfologie, je persoonlijke stijl. Maar ook waar en wanneer je de jurk wil dragen, hoe je de jurk wil beleven, …
Veerle geeft dan oprecht advies naar stijl, kleur en naar uitwerking toe. Ze streeft ernaar elke klant stijlvol, elegant en vol zelfvertrouwen te laten zijn.
Dit creatief proces beslaat tijd: afhankelijk van de situatie, het ontwerp en de afwerking neemt dit enkele maanden tot soms een jaar in beslag.
Voor een bruidsjurk beginnen we gemiddeld 9 tot 10 maanden van tevoren, voor een feestjurk 3 tot 5 maanden.
Het kan uiteraard ook in een kortere tijdspanne, neem gerust contact op met uw specifieke vraag.

HET ONTWERP KOMT TOT LEVEN

Aan de hand van een moodboard, bestaande uit foto’s, schetsen, stofstalen … komen we tot een ontwerp.
Om dit ontwerp te realiseren worden maten opgenomen en wordt een papieren patroon gemaakt. Voor elke klant wordt een uniek patroon getekend, volledig op maat en naar wens. Dit wordt dan vertaald in een proefsnit die kan gepast worden. Die proefsnit is gemaakt in een toile en is bedoeld om het ontwerp te verfijnen.
De pasvorm staat centraal en is uitermate belangrijk. Hierbij wordt de snit gecheckt, de proporties verfijnd, de jurk bekeken en gekeurd in elk perspectief en bij elke beweging.
Alleen na deze fase kan er een onberispelijke jurk gemaakt worden.

experience_2

VAN ONTWERP NAAR VERFIJND SILHOUET

Eens het patroon volledig op punt staat wordt de jurk geknipt in de definitieve stof. In deze fase wordt elk detail gecheckt en het ontwerp gefinaliseerd. Nu kan de afwerking beginnen.
Elke jurk, zowel puur als rijkelijk vraagt een verfijnde afwerking. Geen uitdaging gaat Veerle uit de weg: drapages, broderie, perlages en applicaties met de hand maken van de jurk een kunstwerk dat zal gekoesterd en bewonderd worden.
Dit onderscheidt couture van prêt-à-porter.

FINALE FASE: PICTURE PERFECT!

Na de pasbeurten die elke 6 à 8 weken plaatsvonden, vindt de finale pas plaats in de week voor de gelegenheid.
Zo wordt de klant, indien praktisch haalbaar, tot het einde opgevolgd en is het resultaat picture perfect!

experience_4